Boof Healthmask

Nederlands kinderkleding merk BOOF brengt als eerste in Nederland een speciaal voor kinderen ontwikkeld gezichtsmasker op de markt. Het masker kan op 60 graden gewassen worden, zodat het steeds opnieuw gebruikt kan worden. Een initiatief van BOOF in tijden van corona.

Wat betekent het corona-virus voor kinderen? 

Het corona-virus raakt ons allemaal, maar zeker ook kinderen. Zij willen het liefst buiten spelen met hun vriendjes, maar als ouder is het tijdens deze crisis wel spannend om dit nu toe te laten. We willen natuurlijk dat kinderen hun vrijheid hebben, maar wel dat ze gezond blijven en het corona-virus niet mee naar huis nemen. Om kinderen en hun ouders te helpen, heeft BOOF kinderkleding een health mask laten maken speciaal voor kinderen en tieners, zodat ze beter beschermd naar buiten kunnen.

Het BOOF health mask
– is van Nederlands ontwerp.
– wordt gemaakt van neopreen/scuba, een 3-laags licht non-woven materiaal, dat comfortabel is in het gebruik.
– wordt met een lasersnijmachine gesneden en vervolgens met de hand gestikt.
– is herbruikbaar en wasbaar op 60 graden;
– wordt lokaal geproduceerd In Eindhoven, met materialen die zijn ingekocht bij lokale ondernemers uit Nederland en België.

De ontwikkeling van het health mask
Vanaf het begin van de corona-crisis, zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerp en de ontwikkeling van het health mask. In de afgelopen weken hebben wij het masker dagelijks getest en aangepast naar de huidige standaard.

Wat doet het gezichtsmasker?
Het health mask is te dragen als voorzorgsmaatregel, zodat uw kind niet steeds de neus of mond aanraakt. Het masker heeft een stoere uitstraling en kan gezien worden als fashion item. Uw kind zal met het masker minder snel besmet raken met het virus of iemand anders besmetten. Het is wel van belang dat het health mask na gebruik wordt gewassen en natuurlijk dat uw kind de handen goed wast bij thuiskomst.

Let op! Alleen gezichtsmaskers met een filter in de klasse FFP2 en hoger beschermen uw kind volledig tegen virussen. Het gezichtsmasker van BOOF behoort niet tot deze klasse.

Ondernemen in tijden van corona

Aytekin Demirci, mede-eigenaar van BOOF kinderkleding.nl, kreeg door de nieuwe corona regelgeving te maken met veel gecancelde orders van retailers in Europa. Daarnaast nam de traditionele verkoop van kinderkleding een duikvlucht omlaag. Bedrijven en met name kinderkleding bedrijven leiden enorm veel verlies onder het COVID-19 virus dat zich momenteel verspreidt over de hele wereld. Mede hierdoor is het idee ontstaan om een health mask speciaal voor kinderen en tieners op de markt te brengen.

kidsmusthaveblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *